zondag 20 augustus 2023

Zondag 20 augustus 2023: Lassen Volcanic NP

Zondag 20 augustus 2023: Lassen Volcanic NP

Een geslaagde dag vandaag, en ook een lange. Van Susanville naar de ingang van het park was het anderhalf uur rijden, en nog eens een kwartier extra naar de start van onze wandeling. Na het verorberen van ons zelfgemaakt ontbijt en een stop bij de Starbucks konden we vertrekken. 

We hadden 2 wandelingen in gedachten, die vanaf dezelfde parking vertrokken. We waren gewaarschuwd in het visitor center en op de website dat er in 2021 een zware brand is geweest, de Dixie fire. Die kon je ook niet ontkomen, 68% van het park is in vlammen opgegaan. Daardoor was ook onze wandeling voor een groot deel in verbrand gebied, en toch was de wandeling meer dan de moeite waard. We zaten wel ineens op hoogte, de wandeling startte op 2200 meter, en dat voelde ik wel. 

We startten aan een bergmeer, het "cold boiling lake", dat effectief aan het borrelen was. Daarna ging het goed omhoog en werden de zichten weidser, tot we aan het eindpunt kwamen, geiseractiviteit bij "Bumpass Hell". Daar kon je ook via een andere kortere weg komen, maar onze route vonden we uitdagender. Bumpass hell was indrukwekkend, zoveel geisers en stomende pools hadden we niet verwacht. 

De weg terug ging vanzelfsprekend makkelijker, en na een omweg naar nog een ander meer klokten we af op 10,5 km. Mooi, want we hadden voor 8km getekend. 

De temperatuur op deze hoogtes is ook een pak aangenamer gelukkig, we zaten vandaag onder de 20 graden en in bewolkt weer, ideaal om te wandelen eigenlijk.

Hierna stopten we nog bij een aantal parkings, voor nog een bergmeer, voor de start naar de beklimming van Lassen Peak. David wilde die vandaag doen, maar ik zag dat niet zitten. Van 2500m naar 3100m zonder echt hoogtegewenning, daar kan ik niet zo goed tegen. Ondertussen heeft hij me - mits de nodige emotionele chantage - dan toch zo ver gekregen dat we ze waarschijnlijk morgen toch gaan doen. Onder voorbehoud, want het gaat regenen. Als het veel is, doen we iets korter. Het nationale park ligt op weg naar onze bestemming van morgen (Eureka), en hoewel het niet voorzien was, willen we toch nog terug. Dit is tot nu toe het mooiste park geweest, met wow-natuur (en die ook zichtbaar is, dus het is niet 100% eerlijk naar Crater Lake toe ;)).

Op de terugweg naar het hotel stopten we in Chester, dat leek ons vanochtend al een leuke stop. Er was de "Timberhouse" brewery, die tot 17u happy hour deed met cocktails aan korting. Hoewel het niet de bedoeling was (ze startten pas om 17u met het avondeten) moésten we wel een cocktail drinken om de tijd tussen half vijf en vijf te overbruggen. Daarna mochten we bestellen: ik gegrilde kip met rijst, David een sappige zalm met rijst. Erg lekker en een leuke zaak!!

Vanavond vroeg slapen, want gezien er morgen waarschijnlijk een pittige wandeling op het programma staat, moeten we er vroeg uit, 6u om precies te zijn.

Een selectie van de foto's van vandaag:












Geen opmerkingen:

Een reactie posten