woensdag 23 augustus 2023

Woensdag 23 augustus 2023: Eureka (CA) - Fort Bragg (CA)

Woensdag 23 augustus 2023: Eureka (CA) - Fort Bragg (CA)

Tijd voor wat anekdotes vandaag. De eerste is er eentje van gisteren, en was ik glad vergeten bij het verslag. Op weg naar Redwood NP tankten we nog even onderweg. David riep vrij snel "Liefje, zie zie...". Deze slagzin heb ik al eerder gehoord deze vakantie, en ook al vond David het natuurlijk telkens de moeite waard, daar viel al eens over te discussiëren... Dus bij deze "Zie zie" dacht ik "Ach, het zal wel", en ik ging verder met het uitzoeken van welke kredietkaart deze benzinepomp wel zou aanvaarden (het is altijd wat gokken, en er was alweer eentje geweigerd). Maar wat had ik graag bij deze "Zie zie" wel geluisterd en gekeken ;). Het stuk dat David zag begon komisch - 2 mannen die een schijnbaar defecte Mini Cooper op een trailer probeerden te hijsen en dat al 2 keer hadden geprobeerd zonder succes - maar het eindigde tragikomisch, het stuk dat ik nog zag. Na een aantal pogingen waren ze er bijna, er kwam zelfs een man belangeloos helpen duwen, maar de auto keerde terug, van de trailer af. Ze duwden aan beide kanten met halfopen deur de auto de trailer op. De man aan de passagierskant panikeerde, duwde de deur terug open, waardoor de auto met open deur de trailer afrolde. Dat had goed afgelopen, ware het niet dat er een betonnen paaltje aan die kant stond dat de deur deed overkraken naar de andere kant. Dat stuk heb ik gehoord (en met mij iedereen aan het tankstation). Tragisch zicht, de hele kant aan het voorwiel ingedeukt van de deur die de andere kant opging, de deur ging niet meer dicht ook. Beide mannen waren duidelijk van slag, en uiteindelijk hebben ze die Mini, die ineens 2000 dollar nog minder waard moet geworden zijn, met hulp van nog meer mannen op de trailer gekregen. 

Andere anekdote is van vandaag: voor het ontbijt gingen we naar Los Bagels, een zaak die - jawel - bagels verkocht. David koos er eentje met ei en spek, ik eentje met tomaat, ui en belachelijk veel cream cheese. Zodanig veel dat het niet lekker meer was eigenlijk. En als we dachten een ambachtelijke zaak getroffen te hebben, dat viel ook tegen toen we een wandeling rond de blok maakten, langs de achterkant van het gebouw. Bleek dat ze die ook gewoon uit supermarktzakken laten aanrukken... Tot zover onze ambachtelijke illusie. Bij ons beiden heeft het ontbijt ook de hele dag op de maag gelegen, dus echt licht waren ze ook nog niet. Voor de lunch had David er nog eentje gekocht "on the go", met gewoon cream cheese. Maar een bagelindigestie later had hij daar niet zoveel zin meer in bij de lunch, maar hij wou er wel nog wat plezier aan beleven. Dus besloot hij langs de Redwood Highway, bij een stopplaats, er eentje tegen een redwood te mikken om te zien of hij zou blijven plakken met zoveel cream cheese... En ja hoor, dat deed hij :s. 

Volgende anekdote: vandaag zijn we via de Highway 101 overgegaan in de Highway 1. Die is prachtig, maar niet voor zwakke magen. Zelfs David zijn stalen buizen hadden last van de kronkelende weg. Tot hij op een bepaald moment zei "Er moet nu toch een snellere en betere weg zijn naar Fort Bragg??". Ja natuurlijk, maar dat is natuurlijk net de clou, daarvoor doe je die Highway 1 ;). 

Laatste anekdote: het hotel voor morgen heb ik aan het begin van de reis herboekt, en vandaag tot de vaststelling gekomen dat het nieuwe hotel wel degelijk in Santa Rosa ligt, maar in New Mexico, niet dat in Californië :s:s. Aangezien het niet te annuleren is, heb ik mijn fout uitgelegd aan de La Quinta in New Mexico, in de hoop dat ze ons ergens tegemoet komen. Maar daardoor moesten we voor morgen met spoed wel ineens op zoek naar een nieuw hotel in het juiste Santa Rosa. Dat is gelukt, na 12 keer checken ;).

De weg van vandaag was dus zoals gezegd prachtig, eerst langs Avenue of the Giants, dan de Redwood Highway, die met momenten even mooi was als die 32 mijl lange scenic byway, naar de Shoreline Byway. Op die laatste weg was het even wachten op kustzicht, maar als die er was, was die dan ook prachtig. 

Fort Bragg, de stopplaats van vanavond, is de plaats van glass beach, waar mooie foto's van circuleren op het internet. Wij moeten dan toch iets verkeerd gedaan hebben, want dat glass beach lijkt verre van op de foto's, zoveel glas merkten wij nu niet op (er stond ook een bord om daarvoor te waarschuwen). Nu ja, het is op zich al apart dat een stortplaats ineens een bezienswaardigheid werd...

Het hotel van vanavond, de Beach House Inn, lijkt ook niet echt op de foto's van Booking. Ja, we hebben een terras, maar dat is dan wel récht op de Highway 1, én recht op wegenwerken. Dus je hebt aan ons balkon luid ronkende motoren die stilstaan en dan optrekken als het groen wordt, in lange files. De balkons van de foto's van Booking zitten aan de andere kant van het hotel :s.

Vanavond hebben we wel lekker gegeten, in de Cucina Verona. Beiden vis met rijst (een verschillende vis, maar ze leken ontzettend op elkaar klaargemaakt) en als voorgerecht bruschetta's met héééél veel look. 

Morgen verlaten we dit dorpje alweer, en gaan dus richting Santa Rosa, CALIFORNIË ;). 

De foto's van vandaag:

Laatste blikken van Eureka

Avenue of the Giants


Highway 1



Experiment geslaagd :)!



Glass Beach


Geen opmerkingen:

Een reactie posten