donderdag 24 augustus 2023

Donderdag 24 augustus 2023: Fort Bragg (CA) - Rohnert Park (CA)

Donderdag 24 augustus 2023: Fort Bragg (CA) - Rohnert Park (CA)

Opnieuw een redelijk gevulde rijdag vandaag, grotendeels langs de Highway 1. Na opnieuw een zelfgemaakt ontbijt konden we van start en uitchecken van het zicht op de wegenwerken. Al vanaf 6u werd er asfalt uit de grond gedrild, dat is een wekker op zich.

Het rijden langs de Highway 1 is erg mooi, maar op zich vermoeiend. Het is geen 100 meter rechtdoor, langs baaien, dan weer verder af van de kust, dan weer op zeespiegelniveau, om daarna weer te stijgen en de zee te zien vanaf een enge klif. Het landschap was zeker de moeite waard. We zagen een vuurtoren, luie zeeleeuwen, enorm veel vogels, woeste baaien, veel wegenwerken, en heel af en toe wat menselijk leven in de vorm van een dorpje. 

Voor de lunch stopten we in een winkeltje net aan de 34ste wegenwerksite. De oudere dame aan de kassa vrolijk, grappig, vriendelijk en verkocht sandwiches (net wat we zochten). Voor 13 dollar konden we er zelf eentje samenstellen, wat we deden. Het beleg tussen deze 2 sneetjes brood was zodanig dik dat ik het amper in mijn mond kreeg in 1 hap. Ontzettend lekker, wat we ook hebben laten weten bij het weggaan, wat dan weer een vrolijke glimlach bij de dame teweeg bracht. Leuke stop.

Tegen Jenner waren we beiden suf gereden en waren we akkoord om van de Highway 1 af te gaan, richting Santa Rosa, recht Sonoma County in, via de Russian Valley. Ander landschap, met de wijnranken, én wat maagvriendelijker wegen.

Om 15u checkten we in bij het hotel voor de komende 2 nachten, de Fairfield Inn. Dit hotel is gloednieuw, en is het mooiste van deze reis. Na een bezoek aan de fitness gingen we naadloos over in het avondeten, bij Hana, een Japanner. En wat voor eentje, de lekkerste (geserveerde ;)) maaltijd van de vakantie. We namen beiden een bento box, een beetje vanalles, van sushi, teryaki, scampi, tonijn, gepaneerde varkensfilet tot rijst. En als dessert een bolletje ijs/sorbet. 

Morgen doen we het rustig aan, wat langer slapen, wat sporten in de voormiddag, om dan in de namiddag naar een wijnproeverij te gaan (of 2, al naargelang ;)). 

De foto's van vandaag:









Geen opmerkingen:

Een reactie posten