donderdag 17 augustus 2023

Donderdag 17 augustus: Portland (OR) - Chiloquin (OR)



Donderdag 17 augustus: Portland (OR) - Chiloquin (OR)

Een echte rijdag vandaag, met 2 uitspraken van de dag: eentje van David (of course ;)), eentje van de kassier bij de enige supermarkt in Chiloquin (Google maps was enthousiast en gaf er 3, dat klopt niet echt meer...).

Het uitchecken in Portland ging vlot, na nog een korte sessie in de fitness (waar een kogelgat door het raam toch bleef intrigeren, het moet van binnen naar buiten afgevuurd zijn, en dan vraag je je toch af wat een mens zo kwaad maakt dat hij in de fitness van een hotel door het raam wil schieten... Gemiste trainingsdoelen, wat extra ventilatie, het zou zo maar kunnen...

Terug naar de uitspraken. De eerste uitspraak van David kwam toen we een uur van Portland af waren: "En wanneer begint die scenic route nu eigenlijk?". Toegegeven, het begin was matig, maar het zou beter worden. Ik had de lat ook hoog gelegd door vandaag 2 opties aan te bieden: saai langs die I-5, of zo snel mogelijk eraf en binnendoor gaan. Mijn voorkeur was het laatste, en gezien ik reed, is het dat ook geworden. Dus vandaar de lichte ontgoocheling waarschijnlijk dat het niet onmiddellijk "scenic" werd. Gelukkig dat het niet resulteerde in een kogelgat door de voorruit, het zou ook zo maar kunnen ;). 

Toen we dan effectief al een uur op de scenic route aan het rijden waren (de Cascades Scenic byway) had David het ook in het snotje, want hij riep ineens "Haaaa, de scenic route" toen hij het 14de bord had opgemerkt langs de weg. :s ;).

Een groot deel van de route was ook wat we ons bij Oregon voorstelden, veel groen en kronkelende two lane highways door dat landschap. Best mooi. Halverwege deze route werd de brandgeur opmerkelijk, en op een bepaald moment moeten we echt niet ver van bosbranden gereden hebben, de geur van verbrande dennenbomen was overheersend, de lucht was rokerig, en rechts van ons was die ook oranje. Toch wat eng met momenten. 

Na een stop bij een leuke sandwichbar in Mill City, rond 12u, nam David even het stuur over en ging het verder langs Niagara, Detroit (niet bijster originele namen allemaal), het charmante skidorp Sisters naar Bend, en vervolgens het uitgestorven Chiloquin. 

De komende 2 nachten hebben we een cabin via Airbnb, op een actieve boerderij. Deze keer, in tegenstelling tot in Alaska, kloppen de foto's en zitten we echt in de rust en omgeven door het vee. Fantastische locatie. Tanna, onze host, liet al weten dat er anderhalve kilo vlees in de vriezer zat, nice. 

Dan restte er ons nog op zoek te gaan naar groenten om spaghetti te maken. Dat leek toch een opgave, een plaatselijk biowinkeltje had niet alles (maar wel een gigantische, en erg lekkere tomaat). Dan maar naar Chiloquin, waar volgens Google Maps dus duidelijk wat te beleven viel. Dat was relatief, eigenlijk was heel downtown verlaten, en was er nog 1 van de 3 aangegeven supermarkten. We kochten paprika's, een mega-ajuin, cream cheese en cheddar. De man aan de kassa was verbaasd 2 groenten bij elkaar te zien, want hij vroeg ons "What are you guys going to do with all that healthy stuff??". Hij wenste er ons wel veel succes mee, grappig :). 

Terug in de cabin konden we aan het kokerellen beginnen, bruschetta's met de mega-tomaat, spaghettisaus met het gehakt van de host. Dit was by far het lekkerste gehakt dat we ooit gegeten hebben, zo puur. 

Morgen hebben we een wandeling van 10km op het programma staan in Crater Lake NP, naar de top met uitzicht op het crater lake. Verder wordt het een rustige dag, want vandaag was best een vermoeiende rijdag.

De foto's van vandaag:



Lunch in Mill City

Oregon zoals we het ons voorstelden
De bosbrandlucht

Chiloquin downtown

Chiloquin City Hall, ernaast een wietplantage ;)

Uitzicht vanaf onze cabin




Geen opmerkingen:

Een reactie posten