woensdag 16 augustus 2023

Woensdag 16 augustus: Portland (OR)

Woensdag 16 augustus: Portland (OR)

Het warmterecord is gebroken: 109 graden F, ofwel 42.7 graden, ideaal om een stad te doen ;). 

Op zich waren we op voorhand al van plan te gaan outletshoppen vandaag (met airco ;)), maar we wilden ook nog wel wat van de stad zien. 

De dag begon gezond, met beiden een goeie krachttrainingssessie in de fitness, gezond ontbijt met opnieuw overnight oats (het wordt een gemakkelijke constante deze vakantie).

Tegen 10u30 waren we aan de Woodburn outlets. We hadden een plan van winkels, en we hebben ze allemaal gedaan. De outlet was voorzien op bar winterweer en had een veranda-achtige overkapping. Opnieuw, ideaal aan 43 graden ;). Wat ik ondertussen al geleerd heb van dergelijke outletshopdagen, is dat we David gehydrateerd en gevoed moeten houden, of hij wordt t snel beu ;). Tegen half een was het moment om aan bijvoeden te denken en gingen we naar JJ"s voor een lekkere sandwich met kalkoen. 

Tijd voor deel 2 erna, tegen half vier reden we van de parking weg, zelfs de auto had t lastig en maakte veel lawaai. Wel goede aankopen gedaan, niet meer de kortingen van vroeger, maar wel mooie spullen van bij Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Columbia, Under Armour en een supermooi tasje van Coach, wat ook nog eens een cadeautje was (hoera :)!). 

Op de parking moesten we even goed lachen met een roze Defender, smaken verschillen, maar de eigenares ging "all-in", tot een roze gsm-houder aan toe:

Na nog een stop bij Cabela's (om nog wat verder van de airco te genieten), reden we richting "old town", het stuk van Portland dat we gisteren niet hadden gezien. We besloten het met de auto te doen (had ik al gezegd dat t warm was ;)?), en maar goed ook achteraf gezien, want dat stuk was eigenlijk vooral ingenomen door tentenkampen, rijen daklozen op (elke hoek van de) straat, al dan niet languit op de grond, kromme ruggen die de straat overstaken, wat een ongelooflijk triest zicht. Eigenlijk was het niet mogelijk om daar te wandelen zonder de ramptoerist uit te hangen... Een googelzoektocht leerde dat het daklozenprobleem vooral na corona een groot probleem geworden is, dat fentanyl een nog gigantischer probleem is, en dat de stad zelf niet goed weet hoe het aan te pakken. Later op de avond in de bar werd het bevestigd door de barman: na de beslissing van de staat om alle drugs te legaliseren, op zich een idee waar je wat van kan zeggen gezien het probleem al bestond, is het volledig de verkeerde kant opgegaan en zijn veel verslaafden van alle soorten drugs afgezakt naar Portland. 

Het avondeten was... een rip-off, eentje waarvan ik dan ook nog eens ambetant werd. Fogo de Chao, een veel te duur all-you-can-eat-tent met constant manieren om je nog meer te doen eten en betalen. De ober blonk niet uit in vriendelijkheid en stelde de all-in experience voor (waarop ik iets te luid "of course" mompelde volgens David toen de ober even wegging). Die ongelimiteerde experience wilden we niet, 140 dollar per persoon halen wij er misschien in een weekformule uit, maar niet op 50 minuten ;). Nu, er was over te onderhandelen, want het kon ineens aan de helft omdat we te lang twijfelden, als we snel zouden beslissen. We besloten ons niet te laten opjagen en gingen na een zoektocht door het niet geadverteerde menu voor een "eenmalige" uitgedroogde zalm. Er was een groentenbuffet, dus op zich hebben we goed gegeten, maar gezien het even duur was als gisteren, voelde het als een indigestie :s.

Dan maar terug naar de bar van het hotel, voor een glas Zuid-Afrikaanse rosé-schuimwijn als afsluiter van de dag. Morgen laten we Portland achter ons, niet goed wetende wat we nu van deze stad moeten vinden. Ze is op zich erg mooi, met lanen met bomen, heuvelachtig, mooie parken, historische gebouwen, maar de lelijkheid en de tristesse van de tentenkampen en verslaafden zal toch voornamelijk als indruk achterblijven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten