zondag 4 september 2016

Sheridan - Cody

In de planning stond een stop aan Medicine Wheel en in bighorn canyon, maar die hebben we wat omgegooid. Voor Medicine Wheel moest je 5 kilometer wandelen vanaf de parking, en dat zagen we niet zitten. Er was een snijdende wind, en het pad ernaartoe leek ons niet zo uitdagend. Vandaar dat we snel besloten het niet te doen. Bighorn canyon was volgens ontdekamerika.nl leuk als je veel tijd had, maar geen must. En omdat we twijfelden vandaag toch nog de beartooth highway te doen, kozen we voor het laatste. Daardoor werd het ineens wel een drukke rijdag, maar het zou ons later meer tijd geven in Yellowstone zelf.

De weg naar Red Lodge was saai. Weer kilometers lang dorre velden, weinig te beleven. Het werd pas terug leuker toen Red Lodge in zicht kwam. We zochten een plaats om te picknicken, maar op een open vlakte aan 36 graden, dat was het toch ook niet. En plots was daar de oase Red Lodge, veel groener en met een riviertje. Aan dat riviertje waren picknickplaatsen, gelukkig.

Tijdens de lunch hoorde David de hele tijd iets. Ik was hem aan het plagen dat hij weer spookberen zag, maar bij nader inzien was het wel wildlife: er stond een hert in het riviertje.

De beartooth highway was indrukwekkend en mooi. Op een bepaald moment bleef de weg maar stijgen, en werd het ook beduidend kouder. Het hoogste punt was volgens de iPhone 3341 meter. Dat moet voor ons beiden het hoogste punt geweest zijn waar we al een voet op de grond hebben gezet. Ik merkte dat wel, bij het minste was ik buiten adem en ik voelde me vrij ijl.



Na de beartooth highway namen we de Chief Joseph Scenic byway naar Cody. Om 19u waren we daar. We zouden nog vlug even boodschappen doen en dan naar het hotel gaan. Tot David het adres van het hotel ingaf in de gps: nog 78 km. Dat geloofden we niet, dus gaven we enkel de straatnaam in, zonder nummer. Daar kwamen we uit op een Wallmart, dat leek al niet zo ydillisch voor een Lodge in de bergen... Dan maar terug met nummer, en dan gezocht op hotels in de buurt. En het klopte spijtig genoeg. Een straat die 78km doorloopt, het kan... Aan de andere kant was het toch een geruststelling dat het effectief midden in de natuur lag.

Dus besloten we inkopen te doen in die Wallmart, ik wist niet zeker meer of de Lodge ook een restaurant had.

Om 20u30 kwamen we aan in het hotel. Er was dan toch een restaurant, spijtig. Aan de receptie zeiden ze dat ze al mensen hadden gehad die vanuit yellowstone helemaal naar Cody rijden, het dan pas ingeven in de gps en dan merken dat ze 80 kilometer terug moeten. Dat had ons ook kunnen overkomen.

De mensen waren heel vriendelijk, de cabin zelf is heel charmant en typisch. Het avondeten hebben we gezellig opgegeten met een glaasje wijn op onze porch. Het kon erger :).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten