zondag 4 september 2016

Yellowstone Lake - Jackson

Vandaag hebben we Yellowstone verlaten en daarmee doorbraken we ook onze cocoon van geen gsm-bereik, geen WiFi, geen tv. Dat was toch apart, sinds woensdag diende onze gsm enkel als zaklamp en uurwerk.

Bij het uitchecken kwamen de bizons ook nog eens goeiedag zeggen. Er liep een kudde op de parkeerplaats, en ze waren niet van plan zich te laten opjagen. Tussen onze legerkabines lagen er ook bizonvlaaien, apart te weten dat die 's nachts langs je grazen. Er liepen weer kalfjes tussen, die heel schattig zijn, maar sinds gisteren vinden we het ook triest. Volgens Don zijn de kalfjes ongewoon laat in het seizoen geboren en als ze geen dikke vacht kweken zullen ze de winter niet overleven. De harde wetten van de natuur...




We namen nog een laatste keer de route van Lake naar Grant en West Thumb. Onderweg is er een stuk dat heel desolaat is, een duidelijke restant van de branden. We zijn er een aantal keer langs gereden, en het wende niet, brand is toch een ravage. Een hele strook verbrande stokjes, met nog bijna geen nieuw bos.




Ontbijt gekocht in Grant, opnieuw dat niet zo lekkere witbrood verrijkt met honing. Het was het enige brood wat nog wat betaalbaar was in het park. Een wijze les voor onszelf: als we nog eens dagen in een park gaan logeren, doen we ervoor grote boodschappen in de stad ervoor.



Rond half elf waren we het park uit. De route ging verder naar Grand Teton, en de eerste zichten vonden wij alvast indrukwekkend. Het klimaat is minder ruig dan in Yellowstone, en dat merk je aan de vegetatie. Er is ruimte voor meer diversiteit, meer kleur. De Tetons springen uit het landschap uit. We namen de John D Rockefeller Highway, reden tot aan het Moose visitor center en reden daar het park binnen. Achteraf gezien was het beter geweest het park omgekeerd binnen te rijden, dus vanaf Jackson Hole Junction. Maar de weg die wij reden was niet minder mooi.





In het Moose visitor center vroegen we waar we bearspray konden huren. In tegenstelling tot yellowstone doet de park service dat niet zelf, maar wel een zaak in Jackson, aan 8$ per dag. We besloten dat te doen voor onze hike van morgen. We vinden 50€ echt veel geld voor iets wat park rangers zelf in 23 jaar nog niet hebben moeten gebruiken en wat je niet mag meenemen op het vliegtuig.

Onze hike voor morgen wordt er eentje van 15 mijl, start aan Jenny Lake, de lake solitude hike. Een bootje brengt je naar de start. Je kan dat stuk ook wandelen, maar dan wordt de hike ook een stuk langer. We zijn aan Jenny Lake al gaan kijken naar waar we morgen moeten zijn, zodat we met een gerust hart kunnen vertrekken.

De lunch namen we op een picknickplaats aan De cathedral loop turnout. De picknickplaats was druk aangedaan door eekhoorntjes en vogels. De vogels lustten het brood wel en kwamen in alle vluchtroutes aangevlogen om een stukje vanop de tafel mee te grissen. Ze waren echt niet bang. Ondertussen was er een eekhoorntje constant dennenappels aan het afvoeren voor de winter, van de boom recht voor ons. Schattig, hij had meerdere putjes gemaakt om ze in te gaan verstoppen.

Na de lunch deden we nog de Signal Mountain Road, die je met een top van 2314 meter een mooi uitzicht geeft over de vlaktes en de Tetons.



Daarna ging het richting Jackson, waar het druk was. Het is een leuk stadje, en je merkt dat het een mondaine plaats is. Maar er is voor elk budget wat te vinden om te eten. De affiches van de makelaars tonen aan dat dit een heel dure streek is: 19 miljoen dollar voor wat landbouwgronden, 3,5 miljoen voor een villaatje,...

We logeren in de Virginian Lodge, een heel groot complex. De dame aan de check-in was wat nors, maar we hadden gezien haar imposante bouw niet veel zin haar veel in de weg te leggen :). Mijn kredietkaart werd geweigerd zei ze, dus moest ik de andere nemen. Ik kreeg een sms'je van Beobank dat ik hen moest bellen omdat er een frauduleuze transactie met mijn kaart was vastgesteld. Gelukkig zijn die 24 uur per dag bereikbaar, dus belde ik maar meteen. De man aan de lijn was al even nors, het is mijn dag niet blijkbaar :). Bleek de verdachte transactie van het hotel te zijn. Mijn kaart werd gedeblokkeerd, gelukkig, want het kon net zo goed wel fraude zijn geweest en dan werd mijn kaart definitief geblokkeerd. Niet zo makkelijk als je op reis bent...

Het avondeten namen we bij Liberty Burgers. Erg lekkere burgers voor weinig geld, zeker gezien de rest van de zaken in Jackson.

Zonet nog even deftig boodschappen gedaan voor de komende dagen, wij zijn klaar voor morgen!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten