zondag 4 september 2016

Yellowstone dag 1

Yellowstone dag 1

Vorige nacht/avond nog gewekt door een stel Russen dat zich van cabin had vergist. Het deed maar raar, David maakte me wakker en ineens gaat je hartslag de hoogte in als je merkt dat ze willen "inbreken". Er kon niet eens een sorry vanaf toen we riepen dat ze verkeerd waren. Russen...

Na een voor mij verkwikkende nachtrust - voor David wat minder, hij had naar eigen zeggen slecht geslapen - schoven we opnieuw aan bij Amanda voor het ontbijt. David nam terug eieren, dit keer met ham, ik nam french toast, ook met ham. Mijn hap kon spijtig genoeg beter, het was ontzettend vet... David redde me uit de nood en at een stuk mee van mijn toast.

Bij het uitchecken hebben we nog wat info gevraagd over de overnight paardentochten aan Jim, de sympathieke eigenaar. Het lijkt ons geweldig terug te keren voor zo'n trip. Werkelijk alles wordt voorzien, je moet enkel je eigen kleren meenemen. En niet onbelangrijk voor mij: 's ochtends worden vuurtjes aangestoken zodat wij niet in de kou moeten zitten. Zalig!

De Shoshone lodge was echt een aanrader, heel vriendelijke mensen, ongelooflijke rust en verzorgde cabins.

Vandaag bracht de route ons echt in Yellowstone. We begonnen onze route in Canyon, waar we ons hebben ingeschreven voor een halve dag wandelen met een ranger rondom Canyon, Ribbon lake, op zaterdag. De tour start om 8u, we zullen vroeg moeten opstaan :(.

Ondertussen de north rim van de grand canyon of the yellowstone meegepikt, waar het behoorlijk druk was. Daar kon David een arendsnest spotten, de vogel zat te ver om er een deftige foto van te kunnen maken.

Daarna ging het richting Lamar Valley, waar we opnieuw veel bizons hebben kunnen spotten, zelfs met hele kuddes. Leuk, maar voorlopig is het nog wachten op elks of ander groot beestengeweld...


Na Lamar Valley hebben we een korte trail gewandeld rondom Mammoth Hot springs, waar een verzameling geiseractiviteit te zien was. Mooi.




Vanwege wat wegenwerken kwamen we later dan verwacht aan in Norris, waar nog een verzameling geisers te zien was, waaronder steamboat geiser. We hebben de langste trail gelopen, en die was zeer indrukwekkend. Alle soorten geisers en kleurenformaties kom je op de weg tegen.









Het was ondertussen al na half zes, en we moesten nog richting Lake, ons inchecken in de frontier cabins en eten, wat gereserveerd was om 19u. Tussen Norris en Canyon stonden we in de file. Eerst was niet duidelijk waarom, tot we tweehonderd meter zagen waarom: er was een beer de weg overgestoken. Dat veroorzaakt onmiddellijk een grote opstopping, waarbij rangers het verkeer moeten regelen en mensen moeten aanmanen de weg verder te zetten. Wij zagen hem nog net de bossen intrekken.

Het Lake hotel is een groot en imposant historisch hotel, maar wij slapen dus in de frontier cabins. De naam doet veel verhopen, in werkelijkheid zijn het gele legerbarakken nabij de parking van het hotel. Aan een belachelijke prijs, dit zijn de duurste overnachtingen van de hele reis, maar dat zou je zeker niet zeggen.



We zijn net terug van het avondeten in het hotel, het kader is imposant, maar dat zijn de prijzen ook spijtig genoeg. We hebben lekker gegeten, daar niet van, maar net zoals alles in het park is het veel te duur.

Onze eerste indruk van yellowstone is dat het een mooi park is met indrukwekkende geisers, maar verder is het veel te druk naar onze zin. De parkings staan nagenoeg steeds vol. En het stikt van de Aziaten, die met hun selfie sticks en zware lenzen het als de zoveelste toeristentrekpleister afdoen. Het deed me denken aan de Grand Canyon, wat ondanks alle natuurpracht zeker niet mijn favoriete park was in het Westen. Onze wandelingen in Custer SP zijn minstens even memorabel als yellowstone. Misschien dat de ranger programs ons van gedachten kunnen doen veranderen. Morgen doen we er al eentje om 9u30.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten