dinsdag 31 mei 2022

Dinsdag 31 mei: Fairbanks - Lake Louise (Glennallen)

Een lange rijdag vandaag. Begonnen voor mij na nog een laatste sauna-fietstocht in de fitness, daarna samen ontbijten bij de creperie op 2nd Avenue (David nam een ontbijtpannenkoek met ei, ham en rendierworst, ik nam de zalmpannenkoek). Erg lekker en goed vullend tot ver na de middag. 

We reden wel terug naar vrolijker landschappen, in en rond Fairbanks was het eigenlijk ook een erg stoffige bedoening. Zelfs binnen was alles in de auto bedekt met een korrelige laag stof. 

Onderweg waren er gigantische en lange wegenwerken, die ons uiteindelijk anderhalf uur vertraagd hebben. Niet dat we echt plannen hadden, dus zo erg was dat nu ook weer niet. 

Het inchecken in de lodge voor de komende 2 dagen begon wat afstandelijk en nors, zodanig dat David er wat opstandig van werd. Het was ook wel zo, in de bevestigingsmail stond dat ze alles voor ons wilden regelen (vissen, bootje varen, alles kon), maar we kregen bij navraag enkel "Er is hier niets te doen, maar je kan altijd je boot in het water gooien". Hm, nee, die kregen we niet ingecheckt bij KLM ;). 

De dochter (of dat vermoeden we toch) nam het even van de moeder over en gaf ons een wat vriendelijker uitleg, waarna moeder ook ontdooide toen we besloten er te eten en margharita's te drinken. De 2 huishonden kwamen er ook gezellig bij zitten. Gelukkig, net zoals het ijs op het meer is ook de sfeer ontdooid, het was nodig :s. Maar laten we politieke discussies hier zeker vermijden, of het vriest spontaan terug dicht: ze verkopen stickers met "Let's go Brandon", een leuze die je hier op alles ziet...

Voor morgen wil de dochter voor ons om het even welke boot in het water gooien, maar we moeten wel uitkijken met het ijs (uiteindelijk is het meer nog niet volledig ijsvrij, en het is pas sinds 3 dagen dat het is gaan dooien). We denken voor een kano te gaan.

We komen net van ons avondeten (cheeseburgers, met tequila dus ;)), en hebben de hele tijd in de zeteltjes aan het meer gezeten, en even met een balletje getrapt, tot David het in het meer schopte ;). We zijn ook de enige gasten, dus eigenlijk hebben we de zaak voor ons alleen. Zalige rust hier, en ook al is de kamer en de lodge erg basic, het uitzicht is fenomenaal.

Tussen Fairbanks en Glennallen

Een beetje (veel) wachten op de "pilot car"

Balletje halen in het meer


Geen opmerkingen:

Een reactie posten