dinsdag 24 mei 2022

Dinsdag 24 mei: Talkeetna (Denali State Park)

Mooie wandeldag vandaag, ook al was hij niet zo goed begonnen met de wandeling rond Byers lake. We moeten er toch rekening mee houden dat het seizoen pas gestart is en dat veel nog niet open is. Zo wou David een bootttochtje maken op het meer, maar bij aankomst waren enkel de winterwegen toegankelijk en was het meer aan het ontdooien…

Een pad rond een meer lijkt toegankelijk, maar dat was het niet. Veel sneeuw nog, en erg veel omgevallen bomen en een ontoegankelijk pad in het algemeen. Ook onze fitbits waren niet enthousiast, maar het was meer geklauter dan dat het wandelen was. Na 5km, een tussenstop aan een bbq-plaats voor de lunch later - mét passage van een Norman Bates-lookalike - hielden we het voor bekeken. Het meer zelf was wel prachtig, en de verlatenheid van de parkings heeft wel wat.

Zoek het pad

Herkansing bij de curry ridge trail. Die was volgens AllTrails modderig, maar begaanbaar. En dat was het gelukkig ook. We wandelden hier zo’n 5 km, 2,5km omhoog tot een prachtig zicht op de vallei en een bergkam met mount Denali voor ons (al zijn we er nog niet uit dewelke dat is;)) en gingen dan terug. Ook hier stond Norman Bates terug op de parking, het wordt haast eng! Maar wel een geslaagd eind van de middag!





Neusbediening (handschoenen)

Het State park ligt op een uur rijden van onze charmante cottage, aan Sunshine Lake. Maar het zijn dus altijd serieuze afstanden tot je eigenlijk echt bent waar je wil zijn.

Zonet gegeten in de Denali brewing company. David nam de Pulled pork, ik de kip. Erg lekker, vooral de bonen als bijgerecht waren erg smaakvol. Het was eigenlijk Davids bijgerecht, maar gelukkig mocht ik ook wat mee-eten (mijn quinoa-salade deelde ik met plezier, maar er was minder animo voor ;)).

Het dessert kwam onverwacht bij de plaatselijke supermarkt, met een "extra small"-bolletje vanille. Zo klein dat we er met twee voldoende mee hadden. De winkel was zalig, met een man met grijze baard en overal in de winkel hingen opschriften als "als je in 3 seconden geen smaak hebt gekozen van ijs, dan beslissen wij voor je", en "Als we het niet hebben, heb je 't ook helemaal niet nodig". Geweldig, en erg lekker ijs (gelukkig hadden wij in 2 seconden beslist dat we vanille wilden :)). 

Morgen gaan we verder naar Nenana, in een dry cabin. Dus morgenochtend nog even douchen voor we dat niet maar gaan kunnen voor 3 dagen. We zijn er alvast volledig klaar voor met pepperspray en bearspray ;).

De aanlegsteiger aan onze cottage
Sunshine Lake

Klaar voor onze dry cabin in de wildernis ;)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten