maandag 30 mei 2022

Maandag 30 mei: Fairbanks

Memorial day in Fairbanks: een dag als een andere. Alles was open, behalve zaken waar we toch niet naartoe zouden gaan.

Stars and stripes!

We zijn onze dag rustig gestart met fitnessen en ontbijt. Rond 12u kwamen we aan op de parking van de Birch Hill recreation area. Dat blijkt een langlaufgebied te zijn, en in deze periode heeft het, bij gebrek aan sneeuw natuurlijk, wandelingen in de aanbieding op de langlaufpaden. Het was een mooie wandeling van net geen 11km langs brede, soms drassige paden en wat heuvelachtig. Het langste pad had verlichting, dat moet wel speciaal zijn in de winter om daarop te langlaufen. Op zich was het gebied en de wandeling leuker dan verwacht. 

Tegen 14u30 waren we terug aan de auto, met nog een hele middag voor de boeg zonder echte plannen. Eerst langs de Subway voor een broodje, daarna de derde poging voor de Fudge Pot, en ja, ze waren open!! Het meisje excuseerde zich voor gisteren, maar het was al lang goed, de aanhouder wint, en we hebben lekkere fudge gegeten. David met vanille en pindakaas, ik een "peanut butter explosion" (met chocolade). We namen nog een stukje mee voor de komende dagen ook :). Naast ons zat een koppel van Minnesota, die hier met de trein waren gekomen omdat het te duur was om een auto te huren (ja, vertel ons wat ;)). Ze hadden beiden een opmerkelijk mooie tandenrij (valt echt op, hier nog meer), en al snel was duidelijk waarom: hij was tandarts geweest en heeft voor een tandenimplantatenbedrijf gewerkt dat in Leuven de Europese vestiging heeft. Leuk gesprek. 

Nog steeds was het "maar" 16u, dan maar wat downtown de lange 2nd en 3rd Avenues afrijden, en 5th Avenue kruisen. Dat laatste klinkt cool, maar dat is het toch enkel als het in New York is ;): hier was er een tankstation op 5th (goedkoop, dat wel, dus ook daar minder glamoureus :D). Dat gaat zo door tot 12th Avenue, maar na 2 Avenues was het duidelijk: het wordt er niet spectaculairder op. 

Daarnet terug naar de Walmart geweest voor het avondeten, en we laten het breed hangen met een fles Mumm (de Californische variant, zo gek gaan we nu ook weer niet doen ;)). 

Morgen laten we Fairbanks achter ons, vandaag was de dag teveel hier, maar ach, het was fijn even een minder gevuld programma te hebben en te doen zoals de meesten hier hun vrije dag spenderen: in en rond de shopping malls hangen.

De fotoreeks van vandaag:


Hier gingen we toch niét voor de cut-off ;)
Zoveel vragen bij deze verpakking (en inhoud)...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten