dinsdag 17 mei 2022

Dinsdag 17 mei: Amsterdam - Anchorage

Dinsdag 17 mei 2022: Amsterdam - Anchorage

Eigenlijk begon onze reis gisterenavond al, met de rit naar Amsterdam. Bij het Van Der Valk-hotel was alles prima geregeld, een gigantische kamer met uitzicht op de vertrekkende vliegtuigen in de verte, en lekker eten. We namen de shuttlebus om 7u20, we wilden toch graag 3 uur op voorhand zijn op Schiphol, om ons nergens druk in hoeven te maken. Na 3 jaar terug zo lang en ver op vakantie gaan zorgde toch bij ons beiden voor stress, rond alle benodigde papieren en attesten, en of we wel alles meehadden. De vriendelijke dame aan de incheckbalie bij KLM checkte onze vaccinatiecertificaten, herstelcertificaten, de positieve test van een tijd geleden en het attest dat moest uitgeschreven worden door een arts en keurde alles goed. Opluchting nummer 1, want het was qua administratie niet de makkelijkste weg de VS binnen te geraken (een negatief testresultaat is minder rompslomp...). Dat zou een man een uur of 2 later ervaren aan de gate, hij mocht niet mee omdat hij wel een herstelcertificaat had, maar geen attest van een arts kon voorleggen dat hij mocht reizen. Vroeger was het ESTA-formulier het lastigste document, dat is nu slechts een bijkomstigheid...

Opluchting 2 kwam aan de gate, nadat ik er was uitgepikt voor extra controle, maar nadat alles opnieuw werd goedgekeurd. De eerste vlucht was lang, 9u30, maar erg aangenaam en rustig.

Opluchting 3 kwam bij de paspoortcontrole in Seattle, opnieuw mochten we door. Dat was even een juich-momentje, we zijn er!! Enfin, op het moment van schrijven nog niet helemaal op de eindbestemming, we moeten 6u wachten in Seattle voor onze aansluitende vlucht naar Anchorage. Maar we zijn op Amerikaanse bodem, ze zullen ons nu wel niet meer terugsturen ;). Het wordt sowieso een erg lange dag, met 10 uur tijdsverschil is het voor ons eigenlijk 8u s ochtends tegen dat we in ons hotel zullen zijn. Zo snel mogelijk slapen is het plan, gaat wel lukken, na wat nog de 4de opluchting moet worden voor we er echt klaar voor zijn: de bevestiging dat onze huurauto klaar staat (die zou nu op 6500 euro komen als die zou moeten herboekt worden)... Duimen ;). Over and out voor vandaag, straks nog 3u30 naar Anchorage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten