zondag 29 mei 2022

Zondag 29 mei: Fairbanks

Lazy Sunday, of zo voelde het toch. Ik ben gestart met 2u20 fietsen in de fitness die na een kwartier eerder een sauna leek, David met een uurtje krachttraining, in dezelfde sauna. Wel fijn eens te kunnen sporten terug.

We hadden wel wat plannen vandaag om te wandelen, maar eerst moesten we Eleanor van de sleehonden nog gaan betalen. Daarmee zijn we begonnen na het ontbijt (zelfgemaakte overnight oats). Ze had geen zin in interactie vandaag vermoeden we, want ze was thuis, maar we vonden dat prima. Geen zin in mensen is volstrekt begrijpelijk. De honden daarentegen waren wel enthousiast ons te zien :). We lieten het geld achter in een voederpot die we gisteren hadden afgesproken en reden verder. 

Daarna een eerste poging om te wandelen verder de Chena Hot Springs Road af, maar dat bleek ook een quad-route te zijn. Gezien die hier in aantal kunnen gelijk lopen met het aantal wapens in deze staat, hadden we daar niet zoveel zin in. Bovendien stikte het van de muggen en had ik geen bug spray mee. De temperaturen zijn al lang niet meer wat ze in het begin van de vakantie waren: op dit moment zitten we aan 23 graden, en het wordt nog warmer de komende dagen. Daar waren we niet op voorzien, dus is de helft van onze koffer op dit moment nutteloos geworden...

Terug naar het hotel dan maar, voor bug spray en middageten. Nog een middagshopje gedaan bij de Home Depot voor een leuk bord voor in onze garage, elders voor een short voor David, en tussendoor de auto door de carwash getrokken. Hij (de auto, niet David ;)) zag er al serieus stoffig uit na 12 dagen, het deed deugd hem weer proper te hebben.

Het valt misschien op dat we tot nu toe nog geen klap beleefd hebben, en dat wordt niet beter in het tweede deel van de dag ;). Opnieuw een poging om te wandelen, bij Creamer's dairy refuge voor vogels. Mooi initiatief, maar de trails die we daar konden lopen waren zowat een half uurtje wandelen. Omdat we niet meer zo kieskeurig waren, hebben we alles afgelopen wat daar af te lopen viel (er was een stuk afgesloten omwille van overstromingen ook). Terug naar de fudge pot dan maar, nieuwe poging voor fudge. Opnieuw gesloten, morgen zouden ze écht open zijn. Maar wie weet wil ik dan net geen fudge meer ;). Downtown was even levendig als gisteren. Van verveling kreeg David dan maar honger, en probeerden we bij de "creperie", een kwartier voor ze gingen sluiten. Ze wilden nog wel een pannenkoek aan David verkopen. Hij koos er eentje met avocado en zalm. Dit was het lekkerste wat we tot nu toe hier al hebben gegeten! (ik mocht ook 3 hapjes mee-eten, hoera!) Het was nog leuk zitten op hun terrasje ook. Morgen zijn ze gesloten (hebben we eens iets ontdekt...), maar dinsdag gaan we er terug voor het ontbijt, net voor we doorrijden naar Glenallen. Voor we teruggingen naar het hotel hebben we nog een stukje van de Chena River afgelopen, die door de stad loopt. Niets spectaculairs, gewoon stapjes zetten.

Morgen gaan we nogmaals proberen om te wandelen (we geven niet op), er is een trail van 10km op 10 minuten rijden van het hotel. Dat belooft geen spectaculaire wandeling te worden, maar elke stap is mooi meegenomen. Voor de rest gaan we wat fitnessen en het rustig aan doen. Het mag ook wel eens, gaven we toe aan elkaar, we vermaken ons wel.

De spectaculaire foto's van vandaag:

Genietend van een pannenkoek met zalm

Hopend op een stukje pannenkoek met zalm ;)

Het Northern Lights hotel downtown, fascinerend gebouw

Nog meer fascinerende levendigheid op 2nd Avenue

Geen opmerkingen:

Een reactie posten