woensdag 1 juni 2022

Woensdag 1 juni: Lake Louise

Vandaag was echt een luie dag, en toch was het een van de mooiste van de reis. Daar heeft het zicht van deze lodge veel mee te maken, dat is een 5-sterrenzicht voor een fractie van de prijs. We hadden het er vandaag over: ja, je kan deze lodge verbeteren en veel is serieus verouderd, maar als ze dat doen, wordt het te duur zodat wij hier ook niet meer van zouden kunnen genieten. 


Vanochtend hadden we 4 keuzes voor het ontbijt. We kozen beiden voor de eieren met kaas en ham, en toast met hash Browns. Vullend ;). Tegen 11u lagen de boten klaar voor ons en konden we kiezen uit kleine kajakken en een kano. We kozen toch voor de kajakken, de kano was bij nader inzien toch te log. Het water was een spiegel, en het was ongelooflijk dit hele meer voor ons alleen te hebben, want we waren effectief de enige bootjes op het hele meer. Wat een rust. Stilte is overigens relatief: onze lodge werkt op generatoren, en dat geluid is tot ver op het meer en errond te horen. Maar afgezien daarvan is het volledig stil ;).


Na een uur of twee waren we terug aan de lodge en gingen we hangen in de zetels aan het meer. De zon schroeide, ik ben alvast redelijk verbrand merk ik nu, nu we terug in onze zeteltjes zitten…


Onze avond werd nog even geanimeerd door een koppel Spanjaarden (50-ers) die incheckten. Hun cabin, een dry cabin, was niet wat zij ervan voorstelden en dat maakte de vrouw met de nodige theatrale bewegingen zichtbaar duidelijk. Het leek volstrekt onmogelijk dat zij zich zou douchen in godbetert een algemene ruimte. Wat een schouwspel, ze viel net niet huilend en stampend op de vloer van ontgoocheling, brabbelend en verwijtend in het Spaans naar de eigenaars. 

Ze hadden ocharme geboekt voor 1 nacht, zet je daar dan over (of betaal de upgrade die de eigenaars voorstelden), en was jezelf dan 1 nacht eens niet. De vrouw bleek dokter (dat werd er dan bijgegooid als argument om aan hun grillen tegemoet te komen, maar net een dokter kan een upgrade betalen lijkt ons ;)). En toch: de eigenaars gingen overstag en gingen hen hun geld teruggeven, terwijl zij niet eens in fout waren. Tijdens dit hele gebeuren kon je een speld horen vallen in de bar, niemand durfde een vin te verroeren, alles om niet in het vizier te komen van een ontspoorde Spaanse ;).


Zowel de moeder als de dochter kwamen zich achteraf excuseren bij ons voor het tafereel, maar voor hen was het lastiger dan voor ons… Net de dochter doet zo haar best, niets is haar teveel om het ons aangenaam te maken… Ze kwam vanmiddag ook een heel babbeltje doen na het kajakken, het is zo charmant allemaal. 


Ons avondeten konden we dus verorberen met zicht op een toneelstuk: David nam een cheeseburger, ik een kippenburger. Als dessert brownie met heel veel ijs. En een fles wijn waarvan we mochten kiezen uit 3, allemaal dezelfde prijs (als t maar goed was voor ons :)). Lekker, niet meer van te zeggen.


Morgen vertrekken we naar Valdez, 3 uur rijden. We willen vroeger opstaan zodat we daar op tijd zijn. Daar zou het weer wat kouder moeten zijn, vinden we echt niet erg.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten