zaterdag 25 augustus 2018

Zaterdag 25 augustus (Bay City, MI – Detroit, MI)


Vanochtend begon mijn dag terug met fitness (in de meest complete en mooiste fitness tot nu toe), voor David met opstaan en ontbijten ;). Het was één van de beste deze vakantie, de Hampton Inn wordt toegevoegd aan het lijstje favoriete ketens.

Tijdens het ontbijt wilde David wel een wafel maken. Alleen was er een moeder met haar 2 volwassen dochters, die samen naar een BMI van 100 leken te streven, die constant wafels aan het bakken waren. Toen de ene klaar was, stond één van de dochters al klaar om het wafelijzer opnieuw aan het werk te zetten. Het was me eerst nog niet opgevallen, maar eens je het zag, kon je op niets anders meer letten. Ze waren er al eerder dan wij, en waren dus van plan om het komende uur (om 10u sloot het ontbijt) te blijven wafels bakken. Het leek wel de scène uit Nero ;). En elke wafel werd overgoten met liters maple syrup, zot om te zien. Toen de wafels op waren, gingen ze verder met eieren en ontbijtgranen om het gezond af te sluiten…

Ondertussen was het buiten aan het gieten, dus hadden we tijd hun ochtendritueel te blijven volgen.

Vandaag stond niet veel op het programma. We gingen terug naar de outlets, om een kortingscoupon te claimen op de aankopen van gisteren (maar die ik vergeten tonen was), en om toch nog wat t-shirtjes te kopen bij Ralph Lauren. Over de korting deed de man bij Ralph Lauren absoluut niet moeilijk, hij nam de rekening aan en begon manueel alle kortingen te berekenen. Alles met de glimlach, en 71$ extra korting. Wij dus heel tevreden J.

Verder wilde David nog even stoppen bij Nautica, een winkel met zeilen als thema in hun kleding, zoals de naam doet vermoeden. Ik was op dat moment in de Nike store, waar David liever niet mee naartoe wilde. Het is er inderdaad altijd druk. Achteraf zei hij waarom: blijkbaar ben ik al bij elk outletbezoek in een Nike store geweest, maar heb er nog nooit iets gekocht. Hij had daar deze keer opnieuw op gegokt, en t is nog waar ook! Bij Nautica moest de verkoper lachen toen hij David terug zag binnenkomen, omdat hij eerder blijkbaar had gezegd dat hij geen jasje kon kopen zonder de goedkeuring van zijn vrouw. Toen we ermee aan de kassa stonden, moest hij eens goed lachen, en zei hij dat David “een zeer wijs man” was omdat hij niets koopt zonder mijn goedkeuring ;).

Lunchen deden we bij JJ’s, “gourmet sandwiches”. Ze waren echt heel lekker, versgebakken brood ook. Eigenlijk lekkerder dan Subway, we hebben een nieuwe favoriete broodjesketen J.

Na de lunch was het nog een uurtje rijden naar Detroit, onderweg stopten we nog even in Ann Arbor. Daar kon je kayakken of met een opblaasband langs een kunstmatig wildwaterstukje peddelen. Daar hadden we jammer genoeg geen tijd voor, het baseball begon al om 18u vanavond.

Om 16u checkten we in bij opnieuw een Hampton Inn, een even modern hotel als gisteren. De eerste indrukken van Dearborn, een voorstad van Detroit, zijn echt positief. We kijken uit op prachtige huizen die aan de achterkant van het hotel liggen, en de hoofdstraat, Michigan Avenue, is serieus opgewaardeerd ten opzichte van wat je op Google Street View ziet. Gelukkig maar, het is echt onverwacht.

Het was een half uurtje rijden naar het baseball stadium in downtown Detroit. Onderweg passeerden we langs het vervallen beroemde centraal station, dat inderdaad plompverloren staat. Dat station werd ooit op de groei gebouwd, in de veronderstelling dat de stad zo ging groeien dat het ooit in het centrum zou liggen. Dat heeft ze echter nooit gedaan… Ik wil er de komende dagen zeker naar terug.

Het was even zoeken naar de parking, maar dankzij een vriendelijke agent werden we op de juiste weg gezet. Het stadion is zoals alle stadions indrukwekkend om zien. En steeds met mooi zicht op de stad. We stonden aan de ingangspoorten toen het volkslied werd gespeeld, en prompt stopte iedereen met werken, en wees naar waar een vlag stond waarnaar je je kon richten om het volkslied mee te zingen. Het blijft toch opmerkelijk J.


De match zelf: eigenlijk zijn de Detroit Tigers toch wel een beetje losers, het was echt geen goeie match van hen. De Chicago White Sox wonnen dan ook met 6-1. Al bij al was het wel een leuke match om naar te kijken, er gebeurde best nog wel wat in het spel. Daarbuiten natuurlijk ook altijd: een saluut aan een veteraan die in het stadion zat, t-shirts afschieten met een kanon, inzoomen in het publiek, een luchtgitaarwedstrijd,…
Halverwege begon het zwaar te regenen, waardoor we een verdieping lager gevlucht zijn om de rest vanonder een afdak staand te kunnen bekijken. Het was pas voorbij tegen de voorlaatste inning, maar dan was het ook de moeite niet meer nog naar boven te gaan. 

Iets voor 21u zat de wedstrijd erop. De terugtocht naar het hotel verliep verbazend vlot, waardoor we op tijd naar bed kunnen voor de Urbex tour van morgen: een rondrit met toegang tot 4 à 5 ruïnes in Detroit. Ik kijk er ontzettend naar uit, dit wil ik al een jaar of 10 doen (al verwacht ik niet de foto’s te kunnen maken van mijn referentieboek “The Ruins of Detroit”). Om 9u beginnen we eraan J J J.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten