zaterdag 31 augustus 2019

Vrijdag 30 augustus: Swakopmund - Twyfelfontein

Vrijdag 30 augustus: Swakopmund - Twyfelfontein

Vandaag was een overgangs-/rijdag. We stonden om 8u op voor opnieuw ontbijt met roerei, yoghurt met fruitsla, brood en kaas. David nam er nog een mini-pancake bij, kwestie van er goed voor te staan voor de rit van vandaag, opnieuw dokkeren op dwarsgroeven.

Het begon nochtans veelbelovend geasfalteerd, de eerste 100km, langs Henties Bay, waren deftige wegen. De C35 daarentegen werd hoe langer hoe lastiger. Tegen dat ik het overnam, na 2 uur, was het beste er al lang af en was het minstens even hard hobbelen als 2 dagen geleden. Het laatste stuk, een 45 km langs de D2612 waren de ergste tot nu toe. Dit stuk was tergend traag omwille van de slechte staat van de weg, en misselijkmakend omwille van dezelfde reden. Ik werd er zelfs een beetje ambetant van, er was eigenlijk geen rustpunt in deze weg, alles werd constant en hard door elkaar geschud. Mijn Fitbit denkt dat ik een toppprestatie heb geleverd en 9500 stappen heb gezet tijdens de rit ;). We hopen - en denken- dat we met deze rit het zwaarste hebben gehad voor deze reis. Overmorgen wordt het al snel terug asfalt gelukkig. We hebben een paar keer voor onze banden gevreesd, maar de Toyota houdt zich kranig!

Langs de weg werden we tientallen keren aangemaand om te stoppen voor handwerk en stenen, we vonden het wat triest, maar konden nu ook niet bij elke vrolijk dansende Namibiër halt houden. Bovendien was ons niet duidelijk wat ze nu precies wilden, soms leek het water, soms was het duidelijk voor handwerk.

De ontvangst in de Twyfelfontein Country Lodge was niet echt hartelijk, jammer, wel een verschil met de Lodges tot nu toe. We kregen Lodge 1, het dichtst tegen het hoofdgebouw. De Lodge zelf is wel leuk gedaan, hij gaat als het ware op in het rotslandschap. De activiteiten hier (op bezoek gaan bij de stammen en zien hoe ze leven) liggen ons iets minder, maar gelukkig zijn er ook game drives waarbij ze op zoek gaan naar woestijnolifanten. Dat staat voor morgenmiddag op het programma. Voor de rest zitten we hier een beetje “vast”, er is niet onmiddellijk een stadje in de buurt en ver rijden zien we al helemaal niet zitten met de staat van de wegen. Dus worden het twee dagen rust. We zijn daarnet wat gaan “hangen” aan het zwembad, hebben een avondwandelingetje gedaan van een klein uurtje, en zijn om 18u naar de bar gegaan, om aansluitend te gaan eten. Gelukkig is het eten wel weer lekker :). We hebben ons beiden lichtelijk overeten: bonen, aardappelsla, gerookte zalm, rosbief, hesp, bieten als voorgerecht, en dan nog 2 keer een bord hoofdgerecht genomen, David met biefstuk en kip, ik met kip en oryx. Daarbij nog lekkere puree, pasta, wortelen, spinazie én rode kool. En dan nog als afsluiter chocoladecake, chocolademousse en fruitsla. Je zou van minder een indigestie krijgen :).

Morgenochtend staat er niets op het programma, maar gaan we waarschijnlijk een eindje wandelen, om dan om 15u30 aan te sluiten bij de game drive. En daartussen veel “niksen”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten