zondag 9 juni 2019

Zondag 9 juni: Gloucester (MA) – Amesbury (MA)


Twee rode kreeften in een cabrio, zo zagen we er vandaag niet uit, maar morgen met zekerheid wel ;). Toepasselijk voor deze regio.

Vanochtend waren we beiden om 6u klaarwakker, dus stonden we maar op. Bij het opentrekken van de gordijnen bleek het uitzicht niet gelogen, dat was wel even een “waw”-momentje.

Het was gisteren en vandaag prachtig weer, zon en 25 graden, dat zit dan ook weer geweldig mee.

Om 7u30 zaten we aan het ontbijt, voor Davids eerste bagel van de vakantie (en ook ik nam er eentje). Het was best al warm in het zonnetje op het terras, zalig.

Daarna gingen we Gloucester te voet verkennen, een goede ochtendwandeling van een uurtje. Rond 10u checkten we uit en begonnen we aan de scenic route 127 rond Cape An. Natuurlijk met open dak, wat een zaligheid.


Na Gloucester ging het naar Rockport, Ipswich, Essex, Newbury en Newburyport. Onderweg kwamen we nog een hele serie Dodge Vipers tegen, en een Lamborghini Diablo, die aan een rondritje gingen beginnen. We hebben ze nog allemaal zien vertrekken.

In Ipswich stopten we bij Clamb Cake, voor Fried Clams, zelfs volgens de Lonely Planet is dit dé regio voor onions rings en fried clams. Het was een leuk zaakje, maar de vertering is nog steeds aan de gang. En dan nam ik nog de zalm sandwich en geen fried clams… Ik had nog nooit onion rings gegeten, en als dit de beste van het land zijn, dan moeten we er geen andere meer checken ;). Ook David heeft duidelijk lang werk gehad met de vertering van zijn plaatselijk gerechtje.

Iets voor 13u30 ging de toch verder naar Plum Island, waar het Parker River Wildlife Refuge is, om vogels te spotten. Blijkbaar vonden wij niet alleen dit zo’n leuk idee, want we mochten het park niet in vanwege de overvolle parkings. We konden later op de dag terugkeren, maar ze konden niet zeggen hoe lang het precies zou duren vooraleer er weer nieuwe auto’s het park in mochten. Dus weer een aanpassing van de plannen, dan gingen we alvast maar naar Amesbury om alvast in te checken in het hotel, de Hampton Inn.
Ik ging dan maar fitnessen, terwijl David wat verder relaxte. Om 17u deden we een nieuwe poging. Het was nog wel speciaal dit dan bij valavond te doen, want nu waren de parkings effectief zo goed als leeg.


We wandelden naar een uitkijkpunt op één van de “pools”, en deden de dune loop (“slechts” 1,3 km, maar goed genoeg om een idee te krijgen van het gebied). Op dit moment was ook veel afgesloten omwille van het broedseizoen, dus echt veel meer was er ook niet te doen.



Gezien de vetrijke hap van deze middag hadden we beiden niet zoveel zin in nog meer troep. Wat groentjes, kip en melk uit de supermarkt was meer dan voldoende. In de supermarkt reed er een robot rond, die aan alle kanten uitgerust was met camera’s, en die blijkbaar de klanten in de gaten moet houden. Al gaat dat niet bepaald onopgemerkt, het ding biepte om de 2 seconden redelijk luid. Of het nu toeval is of niet, maar dat ding volgde uitgerekend ons van het binnenkomen tot het buitengaan, soms wat op afstand, maar dan ineens kwam hij weer afgebiept. We hadden veel zin om hem bij de rayon van de tandpasta’s om te leggen ;).

Volgens David was zonnecrème overbodig in te pakken voor deze reis, maar dat moeten we dan toch na vandaag herzien. Al is het hem vergeven en we nemen het er graag bij, deze reis is ideaal voor een cabrio: korte afstanden, prachtig weer en allemaal scenic routes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten