zondag 16 juni 2019

Zaterdag 15 juni: Boston (MA) – Cape Cod (MA)


Vanochtend stonden we voor een dilemma: zouden we Boston verder ontdekken, of zouden we in het prachtige weer een cabrio-tripje doen naar Cape Cod… Het is het laatste geworden.

Eerst nog fitnessen (ik dan toch), terwijl David alvast onze bagage aan het voorbereiden was. Met al onze aankopen was dat toch even organiseren.

Rond 11u begonnen we eraan. Alles richting Cape Cod zat behoorlijk in de file, het ging alvast niet zo snel vooruit als dat we dachten. We namen de US3, vanaf Norwell werd het iets beter. We maakten er een Dunkin’-dag van, aangezien het toch weer even zal duren voor de volgende keer. Ze blijken ook heel lekkere bagels te hebben, ha!






De eerste stop was Plymouth, waar de eerste pilgrims voet aan land hebben gezet in 1620. Daar hebben ze een steen voor gemaakt ter nagedachtenis met “1620” erop, die je kan zien liggen “opgebaard” in een monumentje. Er stond een man van het daartegenover gelegen museum uitleg te geven over de zin en de onzin van dergelijke relikwieën. Want nee, het was natuurlijk niet die steen waar de eerste pilgrim zijn voet heeft op gezet, en nee, het jaartal 1620 is er pas in 1880 ingegraveerd. Hij is door eerdere generaties opzettelijk gebarsten, en door een latere generatie weer aan elkaar gezet. Hij kon het nog grappig relativerend vertellen.

We liepen nog een kort toertje langs het water, en kochten fudge met karamel. Die heeft het niet tot in de auto gehaald J.

De bedoeling was om tot Provincetown te rijden, tot de US 6 ermee ophield. Dat viel qua afstand nog dik tegen, maar we besloten wel door te rijden. Het is een levendig (en duur) stadje, waar parkeren al gauw 20 dollar kost. We reden nog een stukje van de kust en de baai af en vatten dan de terugtocht aan, grotendeels langs dezelfde weg.



Onderweg nog een laatste Dunkin-stop voor een donut, waarna we rustig doorreden naar de luchthaven. Al bij al was het best nog een volwaardige dag, we waren om 19u bij de car rental return. We waren er mooi op tijd en hadden nog tijd om even een glas wijn te drinken en een sandwich te eten, de vlucht vertrok om 22u05.

Dit was het dan voor deze VS-reis dit jaar, we komen zeker terug naar deze regio!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten