dinsdag 11 juni 2019

Maandag 10 juni: Amesbury (MA) – Bretton Woods (NH)


We hebben het gehaald, 2 jaar getrouwd J!


De dag begon rustig met bagels, ei en pindakaas, voor ons beiden dé ontdekking van de afgelopen maand. Gewoon puur, zalig!

Er stond een kleine trip op het programma, zo’n 4 uur via scenic routes rijden naar Bretton Woods, voor de overnachting in het Omni Mount Washington, waar het IMF in 1944 werd opgericht. We keken ernaar uit er ook effectief te overnachten.

We reden eerst nog een stukje Route 1 af, tot ongeveer Ogunquit, een leuk dorpje, om daarna het binnenland in te gaan richting Conway.
David nam even het stuur over, voor het eerst deze reis. In Conway nam ik het weer over, want vanaf dan begon de Kancamagus Highway en had hij weer zijn rol als reisleider op te nemen.

Het was nog warmer dan gisteren, 29 graden, en onze armen beginnen toch af te zien van de zon J.

Op de Kancamagus Highway stopten we bij de parkeerplaats van de “lower falls”. Daar was een kabbelend bergriviertje. Mooi om te starten. Ik wilde graag op een steen gaan staan in het midden van het beekje, maar versukkelde me al bij steen 2, met een natte voet tot gevolg. Dan maar niet deze keer ;). Al snel bleek dat het er stikte van de muggen, en werden we meermaals gestoken. Ook bij terugkomst aan de auto vloog er nog een zwerm achter ons aan, dus deden we maar het dak dicht. De bug spray ligt thuis, handig.

De volgende stop was Sabbaday Falls. Eerst vond David het wat ontgoochelend, maar draaide dan toch bij toen hij effectief de waterval zag. Die was toch wel mooi inderdaad. Ik had het graag op foto gehad, waar David voor zorgde. Later op de avond bleek dat schijn, hij had er maar eentje genomen en t bleek ne slechte.
De muggen waren hier nog erger, zonder bug spray ging het vandaag niet meer lukken om ook maar iets deftig af te wandelen. In Lincoln kochten we er dan.

De Flume Gorge, voorzien voor vandaag, gaan we morgen doen, we wilden toch ook wat van het hotel genieten. Om 16u checkten we in, sloegen de valet parking over, en begonnen aan de verkenning van het hotel. Het is een prachtig gebouw, maar tegelijkertijd zie je hoeveel het moet kosten om dit te onderhouden.
De kamer is ontzettend klein voor wat het kost, evenals het bed. Het voelt alsof je op een boot ligt, dat wordt morgen wat slaap inhalen J.

We begonnen aan onze festiviteiten voor ons 2-jarig jubileum op de patio, met een glaasje rosé schuimwijn.


Vanavond hebben we gegeten in de “budget”-restaurant van het hotel, al is dat relatief. Craig, de ober, was ontzettend attent en gaf ons updates over de stand van zaken in de keuken. Het was on-Amerikaans traag getimed, maar wij vonden het prima. We hadden zowat de beste plaatsen in het restaurant, met prachtig uitzicht op de bergen.
We begonnen met mosselen, daarna nam David de pasta alfredo met scampi, ik nam een halve kip met rozemarijn. Daarna deelden we de appeltaart met vanilleslagroom. Ongelooflijk lekker allemaal!

Morgenochtend gaat het regenen, dus gaan we het rustig aan doen alvorens te starten. We gaan starten met fitnessen. We zijn alvast even gaan checken, en het is een verbazingwekkend goed uitgeruste fitness voor een hotel.

Nog wat impressies van het hotel:






Geen opmerkingen:

Een reactie posten