zaterdag 26 augustus 2017

Zaterdag 26 augustus: Williamston (NC) – Columbia (SC)

Vanochtend was het gratis ontbijt in het hotel. We hielden het – in tegenstelling tot de rest van de gasten – sober. Na het uitchecken gingen we snel de weg op, we moesten 326 mijl verder uitkomen vandaag.

David begon aan het eerste stuk, maar was het na een uur alweer beu. Dit deel van North Carolina is iets dichter bevolkt, maar de ruimtes blijven immens en het eerste deel van de dag bleef plat. Na een uur of 2 rijden reden we een langgerekt outletcomplex voorbij. Omdat dit de lange rit wat kon breken, zijn we er ook gestopt. David heeft leuke dingen gevonden in de Ralph Lauren, ik bij Tommy Hilfiger. Bijna hadden we ook een heel mooi handbagagekoffertje van Hilfiger gekocht, maar door de bizarre manier van afhandelen aan de kassa hebben we hem uit principe niet gekocht. Er hingen 2 prijzen op de koffer: eentje van 140, en eentje van 160. Er was 20% korting op, en omdat er een hoek beschadigd was, kregen we nog 10% extra korting. Vonden wij prima, maar wij rekenden vanaf 140. Aan de kassa bleek dat zij de 160 scanden, en daar wilden ze niet van afwijken. De uitleg was dat de prijzen dan in de tussentijd omhoog moeten zijn gegaan. Dat vonden we al te gek, in een outlet horen de prijzen nu net niet omhoog te gaan.

Soit, we vinden er nog wel eens een andere. We hebben er uiteindelijk iets langer rondgehangen dan ingeschat, maar dat was niet zo erg.

Ondertussen ging de temperatuur ruim richting 30 graden. In het binnenland is dat ook nog eens een vochtige 30 graden, dus dat is allesbehalve aangenaam.

De enige echte geplande stop voor vandaag was Fayetteville. Daar was een botanische tuin, en een 10 mijl lange trail die je kon wandelen. We kozen voor het laatste, omdat we toch ook wat wilden bewegen vandaag. Na de lunch op de parking van de trail (bagels met cream cheese) gingen we op pad. Het was klokslag 14 uur, en we zouden maximaal anderhalf uur wandelen, deels vanwege tijdsgebrek, deels omdat het veel te warm was om 16 kilometer te wandelen. Het eerste stuk was leuk, wat in de schaduw, op een geasfalteerd pad weliswaar, maar het deed deugd eens te stappen. Al begonnen de 23 joekels van muggenbeten wel pijn te doen door te bewegen. In de auto jeukten ze enkel, ook omwille van de hitte natuurlijk.

Na een half uur werd duidelijk dat het een leuk pad was, maar niet erg spectaculair. Dus besloten we terug te keren. Het werd ondertussen nog warmer, dus dat was toch geen slechte keuze. Om 15 uur waren we terug bij de auto, en na een korte drinkpauze reden we verder richting Columbia.

Vanochtend zei David dat hij wel opnieuw een Dunkin donut lustte, en bijna was het nog niet gelukt ook. Tussen 11u en 16u was het Dunkin-Donutloos. Maar gelukkig dook er net op tijd eentje op voor het vieruurtje ;). Bij het bestuderen van de kaart viel ons oog op een koffie van 840 calorieën. Daar moesten we toch even om lachen, 2 zo’n koffies en ik ben klaar met mijn dagelijkse inname, onvoorstelbaar dat je zoveel calorieën in een koffie krijgt...

Om 18 uur kwamen we aan in het hotel. De dame aan de balie feliciteerde ons wel 3 keer met ons huwelijk en de huwelijksreis. Zelf is ze 29 jaar getrouwd, en ze is ervan overtuigd dat wij daar ook gaan geraken ☺.

Voor het avondeten hebben we de komende 2 dagen keuze uit 802 restaurants in Columbia. Van zoveel keuze word ik besluiteloos… Omdat het ook al na 19 uur was, besloten we naar de Chili’s te gaan. Daar hebben we goeie herinneringen aan van vorig jaar, vooral de cocktails zijn gigantisch en lekker. Dit hebben we dus opnieuw gedaan ☺. De menukaart was ten opzichte van vorig jaar licht veranderd: de caloriewaarden staan er nu ook naast. Was dat even schrikken!! Dan denk je goed te doen door quesadilla’s met kip te nemen in plaats van een hamburger, blijkt dat dit kipgerecht 1700 kcal. bevat, ten opzichte van de 1500 voor de hamburger… David koos de hamburger, ik ging voor de lichtere keuze, kip met rijst en broccoli (met 610 kcal een meevaller). We waren werkelijk de magerste mensen in de hele zaak vanavond, en nu we weten wat al die gerechten bevatten aan calorieën, is dat niet gek ook.

Terug in het hotel was ik ijs gaan vragen om mijn beten te verzachten, die staan vandaag op een hoogtepunt. Zowel David als ik hebben nog nooit zo’n joekels gezien, en de jeuk is met momenten om gek te worden. Het ijs hielp tijdelijk, maar we zijn om zeker te zijn dan toch om allergiepillen gereden. Gelukkig zijn hier alle apothekers tot middernacht open. De apotheker van wacht raadde me de sterkste aan, en wenste me veel beterschap. Ondertussen heb ik er al eentje op, en de jeuk is wel even wat gaan liggen. Binnen 5 uur mag ik de volgende nemen, ik kijk ernaar uit ;).

Morgen staat Congaree NP op het programma, alwaar het eveneens schijnt te stikken van de muggen. De bug spray ligt klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten