maandag 6 juni 2022

Zondag 5 juni: Glacier View (Sheep Mountain Lodge) - Anchorage

We hebben beren gezien, in Anchorage nog wel! Niet zoals we hadden verwacht, maar wel volstrekt veilig ;):

Bass Pro in Anchorage, prachtige winkel

De laatste dag met een langere autorit vandaag. Maar niet voor we een poging gewaagd hadden langs de Gunsight Mountain trail die van de lodge start. Om 9u56 begonnen we eraan! Het was een interessante trail, zeker weer niet vlot en het was vaak zoeken naar het pad, maar het was wel een mooie wandeling. We zijn niet tot het eindpunt geraakt (als dat al zou aangeduid zijn), bij de 5de stroomoversteek besloten we terug te keren. Tegen 12u30 waren we terug bij de lodge, en was het lunchtijd ;). David had het meeste honger, en bestelde de zalmsalade (als in beleg) met zelfgemaakt (door de keuken) geroosterde stukjes zuurdesembrood. Dat was opnieuw een voltreffer, dit was voor ons het beste restaurant van Alaska.

Wandeling

Wandeling

Wandeling

Matanuska Glacier, op weg naar Anchorage

Op weg naar Anchorage

Na de lunch reden we door naar onze AirBnB voor de komende 2 nachten: een hele benedenverdieping van een huis. Het ligt in het verlengde van Midtown, tegen de rand van het state park aan. Het is zeker in orde, en hun aanbod tv-kanalen is gigantisch. Een heel kanaal Million Dollar Listing LA, dat is nog eens leuk. De helft van onze lodges hadden niet eens tv, al heb ik in Valdez "Wipeout" leren kennen. Ik had het nog nooit gezien. We keken er beiden met verbazing naar, ik ook met meerdere slappe-lach-buien. De makers van dat programma zijn volgens ons gestoord, zo ongelooflijk grof voor die kandidaten, die maar blijven opstaan na de zoveelste dreun.

De eerste indrukken van Anchorage waren verwarrend. We hadden al een vermoeden dat er niet echt een centrum was, behalve dan aan 4th en 5th Avenue, waar we langs reden, maar echt een waw-indruk was het niet. We keren morgen terug om er even te wandelen, maar we zullen snel rond zijn denken we. De wijken naar het water toe zijn duidelijk gegoede wijken, waar we ook even doorreden. 

Tegen 17u keerden we terug naar een soort mall die we op de weg naar 5th Avenue hadden gezien. De GPS stuurde ons naar de mall aan de overkant van de straat, die griezelig leeg stond. Dat was een licht eng gevoel, op een volstrekt verlaten parking rijden van een vervallen complex, om dan langs de achterkant ervan weg te rijden (waar het nog enger was) om over de brug te geraken naar de winkel die ons was opgevallen. Dat bleek uiteindelijk de Bass Pro shop te zijn. Wat een walhalla van een winkel, met een gigantische aquarium met alle vissen die je in de omgeving kan vinden. En bij uitbreiding alle dieren, ze stonden allemaal opgesteld in de indrukwekkende inkomhal. 




Ze sloten om 18u, we moesten ons nog wat haasten ook om alles te zien. Daarna gingen we naar Chili's, dat was een 20 minuten rijden van de shop. Eindelijk nog eens Chili's, met de kuipen strawberry margharita's :)! Daarnaast nam David iets van een quesadilla explosion chicken salad, ik de chicken fajita's. Erg lekker, en blijkbaar zijn we beiden rond de 2000 calorieën verder, met enkel de margarita's en onze gerechten. Dat mag dan ook wel eens zeker.

Morgen is de laatste dag, het zal raar doen. We hebben niet echt een plan, behalve dan "downtown". Even dacht ik nog naar Hatchers pass te gaan, daar is een mooie route en een state park met een verlaten mijnsite, maar het is nog niet open (pas half juni). Jammer, we vinden wel iets anders (of niet, ook niet erg voor de laatste dag). Als we nog maar 1 keer goed kunnen eten zijn we al blij!

Het aantal beren in het echt is voor deze vakantie op 0 gebleven. Ik ga nu niet zeggen dat ik ontgoocheld ben in de berenpopulatie, op zich ben ik zelfs blij dat het niet op een wandeling is gebeurd, maar als we ze nu ergens hadden verwacht te zien, was het wel hier. 
Elanden daarentegen hebben we geregeld gezien. Hun poep nog veel meer, die is werkelijk overal. Eén keer is het grondig schrikken geweest, toen er ineens vanuit de berm eentje opdook en de weg wou opspringen. Op het laatste moment besliste hij toch terug de andere kant uit te gaan, gelukkig. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten