maandag 6 juni 2022

Maandag 6 juni: Anchorage

De laatste dag vandaag, morgen vertrekt het vliegtuig om 11u20. Na het ontbijt in onze benedenverdieping gingen we richting 4th en 5th Avenue. Dat vat downtown samen. Op 4th Avenue kon je een tijdlijn volgen van Anchorage, dat was nog interessant. Alles is maximum 100 jaar oud, daar komt het op neer ;).

Ik had veel verwacht van de "5th Avenue Mall", maar wat was dat een triestige bedoening zeg. Dat bespaarde op zich dan weer veel tijd uit, zodat we ook snel konden lunchen. Dat vonden we bij de Cider House. Ze beloofden goede pizza's, en dat waren ze ook! Italiaanse stijl. Ik nam een pizza margharita, David de meatbal sandwich. De laatste dagen is het dan toch gelukt goed te eten :).

Waar we deze vakantie nog niet in zijn geslaagd, is een goede donut (laat staan een slechte) te eten. Dunkin is niet tot in Alaska geraakt, en het is blijkbaar niet populair in Alaska. Bagels overal, maar geen donuts. Jammer, vooral voor David...

Na de lunch gingen we nog naar de 'rooftop", volgens de Lonely Planet een stadstuin op de bovenverdieping van toevallig onze parking. Die stads"tuin" was een stedelijke invulling dan toch:

Wel een uitzicht op de stad

Dan nog maar wat rondrijden richting midtown, naar een andere Bass Pro, volgens de medewerkers in de winkel van gisteren was die andere groter. Dat was hij effectief, maar bij de andere was het aquarium en de inkom indrukwekkender. Het is sowieso een belevenis daar rond te lopen. 





Onderweg stopten we nog voor koffie bij de vele drive-in kotjes die we deze vakantie bezocht hebben voor koffie, smoothies, bagels en andere lekkernijen. Vandaag nam ik een smoothie met aardbei, David een koffie, en een koekje om te delen. Het meisje was ook erg vriendelijk en gaf ons nog veel plaatsen door om goed te eten. Jammer dat we dit gisteren niet wisten, of vanmorgen...

Tegen 17u waren we terug aan onze AirBnB en was het tijd om de auto leeg te maken en in te laden. Dat is op dit moment gebeurd, zodat we kunnen bingewatchen met Million Dollar Listing LA. Morgen is het nog een korte rit van 7 mijl naar de luchthaven, vol rechtdoor. Dat gaat lukken :).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten