dinsdag 3 september 2019

Dinsdag 3 september: Etosha NP

Update maandagavond: opnieuw een lekker buffet na de zonsondergang met aperitief (gin tonic voor mij, gin fizz voor David), dit keer met oryx en kip tikka als hoofdgerechten. De huistijger van de lodge, zijnde een grijze kater die wel op Beatrijs geleek kwam ons ook vanavond weer opzoeken en ging voor ons tafeltje zitten. Hij bleef geduldig wachten tot David hem een stukje kip gaf. Ook al is hij lang niet ondervoed, het duurde niet lang voor hij dat naar binnen had. Het is wel een rustig en schattig beest.

Dinsdag 3 september: Etosha

Vanochtend verliep zo’n beetje op dezelfde manier als gisteren, alleen alles een half uurtje vroeger. Ik nam eieren met brood, hesp en kaas en yoghurt, David nam hetzelfde, met een pannenkoek erbij en een gedeeld cakeje. De huistijger was ook nu weer van de partij en vergezelde ons zelfs tot aan onze lodge. Daar hield hij ons wat verder in de gaten tot we alles hadden ingepakt. Jammer dat we hem niet kunnen meenemen, maar hier stelt hij het duidelijk ook goed :).

Om half tien begonnen we aan dag 2 in Etosha NP. De tactiek bleef ongewijzigd: waterhole opzoeken en kijken of er wildlife was. Vandaag lieten de dieren allemaal wat op zich wachten, of we hebben gisteren gewoon heel veel geluk gehad. Bij één van de stopplekken stonden redelijk wat auto’s, dat is altijd een goed teken. Bleek er een leeuw te zijn die vanonder een boom een hele kudde zebra’s, gemsbokken en ander kleiner wild aan het observeren was. Wij - en met ons alle inzittenden in de andere auto’s - stelden ons hier een wildscène uit een documentaire voor: de leeuw zou ongetwijfeld chargeren bij het zien van zoveel vlees. Hij bekeek ze ook, zij het wat slaperig. Op een bepaald moment was er een gemsbok die het in zijn hoofd haalde de leeuw te passeren. Nu dachten we allemaal dat het spel op de wagen zat. Maar er gebeurde niets... Na die ene gemsbok volgden er nog anderen, zebra’s passeerden de buffettafel van de leeuw, maar niets kon hem bekoren, hij bleef maffen. Erg jammer, al weet ik niet of ik zo’n bloederige scène nu wel zo leuk zou gevonden hebben...

Bij een volgende waterhole stonden er terug olifanten, die zich aan het amuseren waren met een bad te nemen. Daar kwamen dan nog meer olifanten bij die voor onze auto de weg naar de waterhole zochten. Allemaal wel leuk om te zien.

In vergelijking met gisteren hebben we dezelfde soorten gezien, weliswaar in andere poses. Jammer dat we tot nu toe nog geen luipaarden gezien hebben. Als we die morgen ook niet tegenkomen is dat op zich geen ramp, we hebben nog 1 game drive deze vakantie in een luipaardenreservaat, overmorgen. Als we er daar geen zien ga ik pas ontgoocheld zijn :).

Rond half vier kwamen we aan bij de Mushara Bush Camp, ons hotel voor de komende 2 nachten. Het is een tentenkamp, maar de tenten zijn “sta-tenten”. Het is speciaal om eens in een tent te slapen. Verder is het een kleinschalig complex, met 16 tenten. Het avondeten is een vast menu: linzensoep, gevolgd door kip en kroketjes, en eindigen met chocoladetaart en muntijs. Kon slechter :).

Vandaag hebben we de hoogste temperatuur gehad tot nu toe: 35 graden. We zijn sinds het inchecken aan het “chillen” aan het zwembad. Het zwembad is steenkoud, maar tot kniehoogte gaat het nog net om pootje te baden.

Voor morgen hebben we nog niet echt een plan. We gaan sowieso terug naar Etosha, maar gaan er ook een rustdag van maken verder.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten