zondag 5 september 2021

Zondag 5 september: Zadar (KRO) - Vodice (KRO)

Een korte rit vandaag naar onze tweede stek aan de kust: zo'n 70km verder langs de kustlijn. Eerst nog een lekker ontbijt in onze oude stek, gezellig onder de bomen. 

Het nieuwe hotel, Olympia Sky, is een landmark voor de omgeving. Je ziet het al van ver verschijnen, en ik vind het op zich vreselijk lelijk (David is er nog niet uit ;)). Het heeft de vorm van een boot, met kamers met balkons en zeezicht. Tenminste, voor de helft van het hotel, wij hebben een kamer aan de andere kant, zonder balkon, en terug met indrukwekkend zicht op de generatoren ;). Er is een infinity pool en restaurant op de bovenste verdiepingen, wat erg indrukwekkend is, en waar we zeker eens gebruik van gaan maken, maar tegelijkertijd is het daar boven aan het zwembad op zich niet erg gezellig, met luide muziek en luidruchtig volk. Het is even een contrast met het hotel waar we vandaan komen. 

Het was al snel beslist: hier gaan we geen extra dag blijven. De kustlijn aan Zadar, of toch waar wij waren, was ook knusser, hier is het erg druk. Drie nachten gaan voldoende zijn. 

Wat onze zoektocht gemakkelijker maakte: we willen terug naar Slovenië om de reis af te sluiten. Voor de laatste 2 nachten gaan we terug naar de natuur, rust en aan een meer, in Bohinj. We hebben er een charmant boetiekhotel gevonden waar digitale detox centraal staat, adults only, met 18 kamers. Het zal een leuk contrast zijn, maar eerst gaan we hier nog een beetje genieten van de zee, wat fitnessen, ik wat mountainbiken, en David wil erg graag zeilen. Dat gun ik hem van harte, van aan de kant ;). Vanmiddag zijn we al even gaan prospecteren, het gaat goed komen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten