woensdag 1 september 2021

Woensdag 1 september: Plitvice (KRO)

Erg druk, maar ook erg mooi, dat is een beetje de samenvatting van vandaag.

De dag begon iets later dan gepland met een lekker ontbijt, met onder andere eieren van de plaatselijke kippen. Om 9u45 begonnen we aan onze wandeltocht, vanaf het hotel konden we naar de ingang van het nationaal park wandelen, zo'n 2km verderop. 

Eva, de kokkin en manusje-van-alles in het hotel, raadde ons aan om eerst naar de lager gelegen watervallen te gaan, omdat het daar het drukst kon worden, wanneer rond de middag bussen worden gelost. Die raad volgden we op, al was het tegen 10u30 ook al best druk. Zodanig druk dat David geen zin had om 40 stappen de bocht om te nemen naar de grootste waterval van heel het gebied. Ja, daar was het vreselijk druk, maar je moet het toch ook gezien hebben als je er was. Dus ben ik hem maar om het hoekje gaan halen, waarna zijn reactie "Oh ja, wow" toch bevestigde dat het een goed idee was dit stuk er toch bij te nemen :).

Vanaf dan begon onze weg naar alle hoger gelegen meren, soms erg druk, de langere stukken waar geen shuttle of boot naar voorzien was, waren dan weer rustiger, maar ook minder spectaculair. Het laatste stuk van onze route besloten we af te snijden, het bovenste stuk was eveneens erg druk, en de 3km extra ging ons niet zoveel extra opbrengen. Op dat punt kon je een bootje nemen naar de ingang vanwaar we vertrokken waren. 

Al bij al waren het indrukwekkende watervallen, erg mooi om te zien, goed gedaan met loopbruggen tussen de watervallen en waterpracht heen, maar jammer dat het zo erg druk was. Aan de andere kant waren ook wij deel van die drukte, dus moeten we misschien niet veel zeggen ;). 

Onze Fitbit klokte af op 20,47km, een mooie wandeldag, zonder echt te stoppen.

Na het wandelen wat bijgekomen aan het zwembad in de zon, het water was nog steeds te koud (deze keer getest met een teen), dus bleven we gewoon in de zon liggen. Daarna een Aperol, een leuk gesprek met een Nederlander die hier alleen op reis was en avondeten. Deze keer nam David de gefrituurde kaas (lokale specialiteit), ik tomatensoep, daarna beiden stoverij met gnocci. Nog even een grappig moment bij het afsluiten: de vriendelijke jongen wilde ons opnieuw een schnaps aanbieden, maar die weigerden we beiden resoluut. Daar moest het Duitse koppel dat gisteren ook in het restaurant zat erg om lachen, omdat we gisteren nog tegen elkaar zegden dat die wel erg hard aankwam. Dus ze begrepen dat we hem lieten schieten vandaag :D. Misschien morgen ;)!

Het nationale park is prima te doen in 1 dag, zodat we morgen tijd hebben om iets anders te gaan doen: dat zal mountainbiken worden. Dat mag niet in het park, maar kan wel net erbuiten. Aan de andere kant van het park is er een mountainbikeverhuur, waar we morgen gaan kijken om voor David een fiets te huren. En voor mezelf had ik me al voorgenomen om ook de skipiste recht voor het hotel op te fietsen morgen. Dat leek vanuit een ligstoel best doenbaar ;). Het wordt verder toch een rustige dag, met max 2u mountainbiken (+ in mijn geval de berg).


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten