vrijdag 25 augustus 2023

Vrijdag 25 augustus 2023: Rohnert Park (CA) - Petaluma (CA) - Sonoma (CA)

Vrijdag 25 augustus 2023: Rohnert Park (CA) - Petaluma (CA) - Sonoma (CA)

Een kortere tocht door wine country vandaag. We begonnen sportief, met fitness na het uitgebreide ontbijt in het hotel. David bij een Anytime fitness (en deze keer voor niets omdat ze hem sympathiek vonden), ik in de fitness van het hotel. 

Kort na de middag vertrokken we naar Petaluma, een leuk stadje op 15 minuten rijden van Rohnert Park. Daar vonden we de wild goat, voor een salade en sandwich met kip. Na nog een korte wandeling downtown gingen we naar Karah (niet met C, maar met K en H ;)) winery voor een proeverij. Die was aan 20 dollar per persoon, en werd kwijtgescholden als je 2 flessen wijn kocht. De winery lag op een heuvel, en gaf een zicht op de 140 acres wijngaarden die ze hebben. De man was vriendelijk, maar niet erg geïnteresseerd. We hadden onze hoop gezet op hun schuimwijn, maar die was nog van allen de grootste tegenvaller. Uiteindelijk gingen we voor een pinot noir rosé en een rode pinot noir. Eens zien of we hem thuis ook nog lekker gaan vinden :).

Vanaf Karah was het nog een 40 minuten rijden naar Sonoma. Maar het was zeker de omweg waard, dat was een oase qua stadje. Erg mooi, maar het viel op dat daar leven niet goedkoop is en dat de doorsnee bezoeker/bewoner gegoed is. Leuk om eens in rond te lopen.

Tegen 18u30 waren we terug in Rohnert Park, voor ons jaarlijks verplicht bezoek aan Chili's (als het kan). Ze hadden nieuwe margharita's in een cocktailshaker, en dat combineerden we met fajita's. Ik met kip, David koos voor het trio met rund, kip en scampi. Het ontgoochelt nooit, en is vanzelfsprekend steeds meer dan voldoende.

Morgen naar Oakland, met zicht op San Francisco. Het plan is om via de Golden Gate Bridge naar downtown te rijden, daar alvast eens rond te rijden, om dan via de Bay Bridge over te steken naar Oakland. 

Foto's:

Karah en zijn winery

Downtown Sonoma







Geen opmerkingen:

Een reactie posten